Сертификати на Кеймбридж в Magna Aula

//Сертификати на Кеймбридж в Magna Aula

Тържествена церемония в СУ “Св. Кл. Охридски”

За поредна година на тържества в цялата страна бяха раздадени сертификати на Кеймбридж от всички нива, след блестящо представяне на кандидатите в оторизирания изпитен център BG015 ECET – Europe Schools към Cambridge Assessment English, част от Университета Кеймбридж.

През 2017 г. кандидатите за сертификатите на  различни нива, успешно положили изпитите в десет града в България, бяха 1047 в цялата страна.

Magna Aula се изпълни до краен предел

Над 150 ученици и техните родители от София, Перник, Радомир и Кюстендил дойдоха на традиционната тържествена церемония за връчване на сертификати на Кеймбридж в София, която се провежда всяка година през есента. Magna Aula на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ се изпълни до краен предел.

Както отбеляза водещата на церемонията, Албена Асенова,  днес сме се събрали да отбележим поредното израстване на вашите деца, които смятаме и за наши деца.

Почетните гости

Освен родители и близки на децата, които изпълниха аулата, гости на тържеството бяха и проф. д-р Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологиипрофесор по американска литература, катедра „Англицистика и американистика”, Боян Савчев, ръководител на Изпитен център BG015 ECET – Europe Schools за изпитите на Cambridge English Language Assessment при Университета Кеймбридж, Владимир Христовуправител на Европейски център за обучение и квалификация и др.

Специален гост на Училища ЕВРОПА беше и Робърт Уилиамс – старши преподавател в катедра „Съвременни езици и култура” и ръководител на магистърска програма „Международни връзки и комуникация” в Университета Уесминстър – Лондон, бивш президент и настоящ член на борда на Международната езикова асоциация ICC, експерт по въпросите на езиковото обучение и Европейското езиково портфолио при Съвета на Европа.

Още в началото на тържеството дълго не стихнаха аплодисментите на деца и родители към учителите по английски език, без чийто труд не би било възможно постигането на впечатляващите резултати на изпитите за сертификати на Кеймбридж.

 Young Learners English Tests

Първи получиха сертификатите си от Робърт Уилиамс най-малките, които бяха и най-развълнувани. За най-младата смяна бяха първите сертификати на Кеймбридж – Young Learners English Tests са на три нива Starters, Movers, Flyers. Те мотивират децата по пътя им в усвояването на езика и им дават така необходимото самочувствие и увереност  в силите им в тази ранна възраст.

KET for Schools и PET for Schools

След това дойде ред на сертификатите Key English Test for Schools (KET for Schools) и Preliminary English Test for Schools (PET for Schools). Тези сертификати потвърждават, че учениците са усвоили умения за общуване на английски в ежедневни ситуации и са получили добра основа за усъвършенстване на познанията си. Сертификатите бяха връчени от Боян Савчев, ръководител на Център BG015 ECET – Europe Schools за изпитите на Cambridge English Language Assessment при Университета Кеймбридж.

 First Certificate in English

Боян Савчев раздаде и първия от трите, така наречени „големи сертификати“ – First Certificate in English. Този сертификат доказва, че имате езиковите умения да живеете и работите самостоятелно в англоговоряща страна и е първата от трите последни стъпки в пътуването ви по сертификатната стълбица на Кеймбридж, преди Certificate in Advanced English и Certificate of Proficiency in English.

Certificate in Advanced English и Certificate of Proficiency in English

Последните две, най-високи нива – Certificate in Advanced English и Certificate of Proficiency in English бяха връчени на учениците от проф. д-р Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологии. Тези сертификати показват езикова квалификация на най-високо ниво, която дава възможност за работа и обучение в над 3000 университета, компании и държавни учреждения в целия свят.

Накрая всички ученици бяха помолени да станат на крака и да благодарят с аплодисменти на родителите и близките за това, че са им осигурили  възможно най-доброто обучение по английски език и възможността да се сдобият с най-престижните международни сертификати – на Университета Кеймбридж, което предизвика не малко вълнение и дори сълзи в аулата.

Гордеем се с вас!

Десетки хиляди са учениците, на които сме дали възможност да постигнат повече в своето образование, кариера и личностно израстване. Благодарим на всички тях за доверието, което ни гласуваха през годините. Доверие, което ще продължим да заслужаваме с труда и знанията на всички наши учители, директори и служители във всяка класна стая.

Поздравяваме всички ученици, положили успешно изпитите за сертификати на Cambridge Assessment English. Благодарим ви за положените усилия и блестящото представяне!

2018-03-28T09:01:02+00:00

Сертификати на Cambridge English

За контакти и повече информация

България, София, ул. "Граф Игнатиев" №12

Phone: 02 / 988 42 20

Web: exams.bg

Последни публикации