Някъде из дълбините на САЕ…

/, Cambridge English Exams News/Някъде из дълбините на САЕ…

Дълбока вода ли е C1 Advanced, formerly known as Cambridge English: Advanced (CAE)

САЕ (Certificate in Advanced English)

Симона разказва за САЕ (Certificate in Advanced English)

Аз съм Симона. В момента се готвя за САЕ (Certificate in Advanced English) на Кеймбридж. Ще се опитам да разкажа в този блог как протича подготовката за изпита в Сертификатния център на Училища Европа.

“Do or do not. There is no try.”

Yoda

Какво е САЕ? Това е един шанс, който ти се дава в живота или по скоро възможност, която сам си създаваш.
Ако пренебрегна метафората, ще трябва да поясня, че това е един изпит, който е от голямо значение за нас – хората, чийто майчин език не е английският. Колкото и банално да звучи, вратите се отварят пред смелите и достатъчно подготвените, дръзнали да се впуснат в голямото начинание, а именно взимането на изпита, чието име не бива да се споменава:), защото буди страх в нас- явяващите се!
Разбира се, всичко това е в кръга на шегата. Не искам да плаша никого или да отнемам искрата амбиция, скрита във всеки от вас…

Certificate in Advanced English (CAE)

C1 Advanced, formerly known as Cambridge English: Advanced (CAE)

И така… В момента аз се готвя за САЕ (Certificate in Advanced English) в Сертификатния център на Училища ЕВРОПА в София. Ходя два пъти седмично на курсове по два часа и половина и съм в група с едни много приятни хора, споделящи моята амбиция. Бих изразила „скромното“ мнение, че подготовката е, меко казано, невероятна. Госпожата е брилянтна и си личи, че наистина си разбира от работата.
Казвам го, така че всички да ме чуят – ако не успея да получа така желания сертификат, вината ще е изцяло и единствено поради моето лентяйство!

 • Не отлагай!
  Но ако човек наистина има мечтата, постоянството, упоритостта и трудолюбието, без проблем може да се справи с изпита! Признавам си и мен доста често ме мързи да уча, доста често оставям домашно за по-късно и прочие, но после този мой мързел ми излиза през носа! Томас Хенри Хъксли казва: “ Може би най- ценният резултат от всяко образование е способността да се самопринудиш да направиш онова, което трябва да направиш, независимо дали ти харесва или не.“

  И човекът е бил абсолютно прав!
  Няма нищо недостижимо. За да не се постигне, сигурно не е достатъчно желано, поне според мен.

 • Не се отчайвай

  Относно моите проблеми. Тези дни учихме или, по точно, си припомняхме Passive и Active voice – една не толкова трудна част от граматиката и се чудех, защо така се подвеждам, докато правя упражненията…
  После разбрах, че всъщност, през цялото време съм се бъркала с Direct и Indirect speech, почувствах се супер глупаво, защото бях изчела всичко в Michael Vince, но отново несъзнателно си правех същите грешки. Просто се радвам, че се осъзнах навреме, понеже страдателният залог участва на доста места в изпита и се замислих, как моята разсеяност край няма и как за едно такова объркване после щях да гълтам живи жаби. Така, че ако сте като мен, в перманентна разсеяност, ви препоръчвам, преди да започнете да учите, да си изясните какво точно трябва учите!

 • Не спирай да учиш

  Но пак казвам- разсеяни, влюбени или с душевни проблеми – ако имате мечти, си ги гонете, защото най-страшното е да се събудиш един ден на 70 години и да осъзнаеш, че животът ти е бил един нескопосан турски сериал, за когото дори не си заслужава похабената лента!

 • Опитът идва с времето 

  Ако полагаш усилия всеки ден, неминуемо ще дойде моментът, когато ще правиш нещата без да се замисляш. На това му се казва опит.

 • Бъди смел, имай мечти

  Завършвам с един уникален припев на Bow Wow от песента „Big Dreams“, който ми звучи като едно китайско късметче: „Идеите са като децата – няма толкова прекрасни като собствените“…

  „When you got big dreams
  dont listen to what nobody say
  and don’t let nobody turn you away
  When you got big dreams
  keep your eyes on the prize
  dont fall to the waste side
  reach for the sky“

Предстоящи събития

КОНТАКТНА ФОРМА

Чрез контактната форма може да изпращате въпроси по всички теми, свързани с изпитите за сертификати на Кеймбридж, както и да подавате възражения или оплаквания.


Join Over 5.5 million people  who take Cambridge English qualifications and tests every year

2018-03-29T05:08:24+00:00

Сертификати на Cambridge Assessment English

За контакти и повече информация

България, София, ул. "Граф Игнатиев" №12

Phone: 02 / 988 42 20

Web: exams.bg

Последни публикации